Frenleme Direnç
Geniş üretim alanı ve stoklarıyla ilklerin öncüsü olmaya devam ediyoruz!Frenleme Direnci
Krom Nikel (Cr-Ni) telden elde edilen frenleme direnci, ısı yayılımına müsait, soğutuculu alüminyum şeklinde imal edilmiştir. Yüksek ısıya dayanıklı magnezyum oksit kullanılarak kasa arası ısı transferini sağlaması gerçekleştirilmiştir.
Özel üretim ile imal edilen alüminyum frenleme dirençlerimiz kullanımına uygun endüstriyel uygulamalarda ve sanayiye dönük sektörlerde kullanılabilir.
Frenleme Direnci Nasıl Hesaplanır
Herkes için alüminyum frenleme direncini hesaplamak çok zor gibi görünsede, aşağıdaki örneğimizde çok net bir şekilde anlaşılabilmektedir.
60 kw’lık bir motor, bir yükü 40 saniye yukarı kaldırıp, 40 saniye de aşağı indiriyorsa; %ED = 40 / (40+40) = 0,5 (%50)
Yukarıdaki bilgiler ışında anlaşılacağı gibi sistemde kullanılacak frenleme direnci 80 saniyelik çalışma çevrimi içinde 40 saniye ısınıp, 40 saniye soğuyacaktır. Bu durumda bu sistemde kullanılacak frenleme direncinin gücü;
Pfd= Pm x %ED = 60 kw x 0,5 = 30 kw Bu şekilde, 60 kw motor için 30 kw frenleme direnci yeterli olacaktır.
Diyelim Ki60 kw’lık bir elektrik motoru bir fanı sürmekte ve fan dinamik frenle 6 saniyede durmaktadır. Fanın tekrar çalışması 54 saniye sonra ise; %ED = 6 / (6+54) = 0,1 (%10) Pfd= 60 kw x 0,1 = 6 kw frenleme direnci yetecektir. Bu frenleme direnci 60 kw 6 sn çalıştırılabilir demektir.
VEYAHUT60 kw’lık bir motor, 100 saniyelik bir çalışma çevrimi içinde 30 saniye çalışıp, 70 saniye fren yapıyorsa, frenleme süresi 60 saniyeden fazla olduğu için frenleme direncinin gücü motorun gücüne eşit seçilmelidir.
Uyulması Gereken Bilgiler
Frenleme süresinin tam olarak bilinmediği durumlarda, direncin gücünü motorun gücüne eşit seçmekte fayda vardır. Eğer frenleme direnci çok fazla ısınıyor ise, fan takılarak soğutulması gerekmektedir veya çok uzun süreli elektrikte bağlı kalması halinde firmamıza özellikle belirtmenizi rica ederiz. Bu durumda size özel töleranslı frenleme direnci imal edilecektir.